Ruitenwissers en statistieken

ruitenwissers-statistiek Ruitenwissers zijn statistisch gezien een van de meest verwaarloosde onderdelen bij een auto. Een groot percentage van de eigenaars van auto’s vervangt de wissers te laat, wanneer het zicht al erg slecht is.

Het wordt geschat dat wel zo’n 25% van de auto’s wissers heeft die al kapot zijn. Veel automobilisten zijn zich niet bewust van het feit dat wissers zogenaamde “verbruiksgoederen” zijn; ze zijn onderhevig aan slijtage en dus moeten de wisserbladen tijdig verwisseld worden.

In Nederland hebben we ongeveer de helft van het jaar, ofwel 184 dagen per jaar, regen en we hebben meer dan 8.000.000 geregistreerde personenauto’s.

Gezien de bovengenoemde data, kunt u tot de conclusie komen dat er in Nederland de helft van de dagen ongeveer 2.000.000 personenauto’s kunnen rijden, die als gevolg van slechte ruitenwissers een gevaar voor het verkeer kunnen zijn.

Zorg dus voor uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers en vervang de wisserbladen tijdig. Meer over waarom u hoogwaardige wissers moet kiezen en wat hun voordelen zijn, kunt u HIER lezen.

Zoek ruitenwissers voor uw auto

Gebruik de zoekmachine (selecteer merk, model en bouwjaar) en zoek welke voor- en achter-ruitenwissers (ruitenwisserbladen) geschikt zijn voor uw auto.

Staat uw auto niet in de lijst? Klik HIER.

Voor verdere vragen en hulp bij de aankoop zijn we beschikbaar op +31 (0)85 888 12 25 of via info@ruitenwissers.com

In het geval van de aankoop van grotere hoeveelheden, neemt u dan contact met ons op via bovenstaande contactinformatie en we zullen u een korting geven.