De vervanging – hoe kunt u de ruitenwissers vervangen?

Wilt u graag weten hoe u de ruitenwissers kunt vervangen? Heeft tot nu een monteur dat gedaan?

Geen zorgen. De vervanging is geen hogere wiskunde. Ervaren gebruikers kunnen ze in een paar minuten vervangen, maar u zult er zeker niet meer dan 20 minuten voor nodig hebben, samen met het lezen van de instructies op de verpakking. Dit geldt dus voor degene, die nog nooit wissers hebben vervangen, voor anderen gaat dat natuurlijk wat sneller. Het vervangen van wissers is namelijk zeer eenvoudig.

Als eerste moet u de oude ruitenwissers verwijderen. De verwijdering van uw ruitenwissers is natuurlijk afhankelijk van het type aansluiting van uw auto. Bepaal eerst welke aansluiting u heeft en wat voor adapter aan de wisser is gekoppeld. U zult zeker snel ontdekken hoe u de oude wisser kunt verwijderen. Als u een klassieke aansluiting in vorm van J of U heeft, is het in de meeste gevallen slechts gemonteerd op de adapter. En als u een moderne aansluiting heeft, zult u waarschijnlijk een knopje moeten indrukken. Alles is zeer eenvoudig als u een minuutje de tijd neemt om rustig de adapter en aansluiting van de wissers te overzien.

Als de verwijdering lukt, zal alleen de ruitenwisserarm over blijven. Nu, LET OP! In de ruitenwisserarm zit een veer die zorgt voor een sterke druk van het wisserblad op het glas. Als de ruitenwisserarm uit uw hand ontsnapt en op de voorruit slaat, kan deze barsten. Dit gebeurt mensen heel vaak, wees dus voorzichtig bij het verwijderen van de wissers. Pas op dat de ruitenwisserarm, als daarop geen bladen meer zitten, niet op het glas slaat.

Alles wat u nu moet doen is het installeren van de nieuwe wissers. Nu heeft u al een beetje ervaring, want u bent erin geslaagd de oude te verwijderen. Nu weet u al precies wat voor een aansluiting u heeft en welke adapter u nodig heeft. Volg de instructies op de verpakking van uw nieuwe ruitenwissers en installeer ze.

Bravo, u bent al op 90%. De laatste stap is te controleren of de wissers zich normaal bewegen. Til de ruitenwisserarm op met uw hand en probeer of de bladen iets heen en weer zwaaien en of ze goed genoeg bevestigd zijn.

U bent op 95%! Het enige wat u nog moet doen voor het gebruik is het vuil van de voorruit verwijderen. Probeer dan of de nieuwe wissers goed genoeg wissen. Spuit schoonmaakmiddel op de voorruit en laat de wissers een aantal keer wissen.

Als bij de laatste stap alles in orde is, bent u klaar om nieuwe zorgeloze kilometers te maken, ook bij slecht weer.