Het verschil tussen klassieke en platte ruitenwissers

Heeft u gemerkt dat er steeds minder klassieke (met het klassieke skelet van ruitenwisserbladen) ruitenwissers zijn? De reden hiervoor zijn de nieuwe, moderne wissers (ook wel platte of aerodynamische wissers genoemd), die serieel worden geïnstalleerd op de meerderheid van de nieuwe auto’s, en de klassieke wissers op de markt vervangen.

De twee belangrijkste voordelen van moderne wissers zijn de aerodynamica en het uitoefenen van een gelijkmatige druk op het gehele glasoppervlak. Klassieke wissers hebben een skelet dat slechts met 4 of 8 punten op het rubber drukt. Moderne ruitenwissers zijn zo ontworpen dat ze op het rubber en daarmee op het glas drukken met een oneindig aantal punten en dus maken ze het wissen meer regelmatig en stiller. Bovendien zijn ze, zoals eerder genoemd, veel aerodynamischer en dus bieden ze naadloos wissen, ook bij hogere snelheden. Dat is belangrijk, in het bijzonder op de snelwegen in slecht weer. Het is u vast al eens gebeurd dat u ‘s nachts in slecht weer op de snelweg wenste dat u betere ruitenwissers had. Moderne, platte wissers hebben een speciaal daarvoor ontworpen spoiler die bij hogere snelheden voor stabiliteit en een betere drukverdeling op de voorruit zorgt. De klassieke ruitenwisserbladen aan de andere kant, kunnen dat vanwege hun niet-aerodynamische vorm niet leveren.

We raden u dus sterk het gebruik van moderne, platte wissers aan, zoals de Vornitzer™-ruitenwissers in ons aanbod (mocht u het zich afvragen – platte wissers kunnen klassieke wissers zonder problemen vervangen, zelfs als u een oudere auto heeft).