Ruitenwisserrubber

Het ruitenwisserrubber is een van de belangrijkste, zo niet hét belangrijkste onderdeel van de wisserbladen. Het heeft direct contact met de voorruit en moet daarom volledig foutloos gemaakt zijn, maar het moet ook een lange levensduur hebben en een probleemloze werking garanderen onder alle omstandigheden.

Wat zijn de verschillen tussen bepaalde rubbers voor ruitenwisserbladen?
Verschillen in kwaliteit kunnen enorm zijn. Naar onze ervaring hebben de rubbers die van natuurlijk rubber gemaakt zijn de hoogste kwaliteit. Natuurlijk rubber is inderdaad minder gevoelig tegen temperatuurschommelingen (ook tegen uv-licht en andere weersomstandigheden) en dat betekent dat het ook in de winter even flexibel blijft, wat cruciaal is voor onberispelijk wissen van de voorruit. Indien het rubber echter van natuurlijk materiaal is gemaakt, betekent dat niet automatisch dat het van dezelfde kwaliteit is. Elke fabrikant heeft zijn eigen formule die zorgvuldig bewaakt wordt en kwaliteitsverschillen kunnen heel groot zijn. Sommige rubbers kunnen hard worden en barsten na een paar weken, terwijl andere maanden kunnen meegaan en met zorgvuldig onderhoud zelfs jaren.

Zeer belangrijk is ook de coating op het rubber. De meest voorkomende coating is een grafietcoating en, nog beter, de tefloncoating die in het algemeen ook duurder is (teflon is bekend als het meest gladde materiaal ter wereld en kan het rubber ook beter tegen weersinvloeden en vuil beschermen). Hoogwaardige coating op het rubber zorgt voor rustig en stil wissen en voor bescherming van het rubber.

U kunt hier de juiste ruitenwissers voor uw auto vinden ↓

Vind en koop 🛒 ruitenwissers ↓