Siliconen ruitenwissers

Vraagt u zich af of siliconen wissers beter zijn dan die van natuurlijk rubber?
In dit artikel zullen we proberem om deze vraag te beantwoorden en u het verschil tussen siliconen en conventionele wissers uitleggen.

De meningen zijn verdeeld. Sommigen hebben met siliconen ruitenwissers goede ervaringen en anderen slechte. Het belangrijkste probleem van siliconen wissers is dat ze op de voorruit een dunne siliconenlaag creëren wanneer ze wissen. Deze laag kan bij het rijden in de regen nuttig zijn omdat het waterafstotend werkt, maar het kan ook zeer ongewenste en gevaarlijke effecten hebben. Bij lagere temperaturen kan bij silicone wissers een soort van “waas” ontstaan, die het zicht op de weg volledig wegneemt, en dat is zeer gevaarlijk. Silicoon is geen natuurlijk rubber en kan zich dus bij verschillende (in het bijzonder lage) temperaturen gevaarlijk gedragen. Bovendien is silicoon minder bestand tegen beschadigingen. Siliconen ruitenwissers van hoge kwaliteit zijn in principe resistenter tegen schade veroorzaakt door weersomstandigheden (hier worden in het bijzonder zomerhitte en uv-licht bedoeld), maar is in het algemeen minder bestand tegen slijtage veroorzaakt door vuil op de voorruit, zodat de siliconen wissers sneller watersporen beginnen achter te laten. Wees daarom voorzichtig met silicone ruitenwissers – als ze niet van hoge kwaliteit zijn kan het gebruik van siliconen wissers ook gevaarlijk zijn.

De meeste van de wereldwijd bekende fabrikanten zweren bij wissers gemaakt van natuurlijk rubber omdat ze zeer betrouwbaar zijn. In combinatie met verschillende coatings – bv. grafiet of teflon(teflon is bekend als het meest gladde materiaal ter wereld) zorgt dit voor naadloos en stil wissen in alle weersomstandigheden zonder je zorgen te hoeven maken over wat er mis kan gaan.

Vornitzer™ ruitenwissers in ons aanbod zijn van 100% natuurlijk rubber, hoogwaardig verenstaal en extreem hoge kwaliteit tefloncoating gemaakt, die verder zorgen voor rustig en naadloos wissen in alle seizoenen.

Vind en koop 🛒 ruitenwissers ↓