Wat zijn ruitenwisserbladen en wat is hun functie?

Ruitenwissers zijn een heel belangrijk onderdeel van een auto, want ze zorgen ervoor dat u kunt rijden in de regen en met slecht weer en ze reinigen de vuile voorruit. Zonder wissers zou het rijden in slecht weer onmogelijk zijn.

Het hoofddeel van de wisserbladen is het rubber, dat direct contact heeft met de voorruit en ervoor zorgt dat het oppervlak soepel veegt. Dat betekent dus dat het geen waas of strepen achterlaat die tijdens het rijden kunnen storen. Het tweede grootste onderdeel is het frame, ofwel klassiek of modern (het zogenaamde platte frame). Het bestaat uit verenstaal, dat ervoor zorgt dat de ruitenwissers goed aangepast zijn op de voorruit en met het rubber een constante druk uitoefenen op het glas.

De ruitenwisserbladen zijn op de ruitenwisserarmen bevestigd. De wisserarmen zijn verder bevestigd op een ruitenwissermotor, die wordt aangedreven door een elektromotor. Alle moderne voertuigen hebben een optie waarmee u de snelheid van de wisser tijdens het rijden kunt aanpassen. Sommige voertuigen hebben een sensor die het vocht detecteert en ervoor zorgt dat de wisser automatisch schakelt.

Zoek ruitenwissers voor uw auto

Gebruik de zoekmachine (selecteer merk, model en bouwjaar) en zoek welke voor- en achter-ruitenwissers (ruitenwisserbladen) geschikt zijn voor uw auto.

Staat uw auto niet in de lijst? Klik HIER.

Voor verdere vragen en hulp bij de aankoop zijn we beschikbaar op +31 (0)85 888 12 25 of via info@ruitenwissers.com

In het geval van de aankoop van grotere hoeveelheden, neemt u dan contact met ons op via bovenstaande contactinformatie en we zullen u een korting geven.